Bosna i Hercegovina     | 26.02.2020. 15:18 |

Građani Bihaća obilježili 760 godina postojanja njihovog grada

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 26. februara (FENA) - Građani Bihaća i njihovi brojni gosti tradicionalno su velikom rođendanskom tortom na Gradskom trgu i svečanom sjednicom Gradskog vijeća, obilježili 760 godina grada na Uni.

-Bihać živi mnogo duže od ovog prvog pisanog spomena, međutim najvažnije je da je uvijek imao i ima ljude koji ga vole i ponose se njime. Na ovaj način čuvamo vrijednosti naše prošlosti, a svi zajedno pokušavamo izgraditi svjetliju budućnost. Sačuvali smo čast grada Bihaća, pokazujući pri tome humanost i potrebu da se uvijek pomogne ljudima nevolji. Upravo zbog velikog broja prijatelja našeg grada i svih potencijala, siguran sam da ćemo uvijek imati razloga za osmijeh i slavljenički ambijent - rekao je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća još jednom je istaknuto da je Bihać administrativno, kulturno i sportsko središte Unsko-sanskog kantona, ali i grad suživota i tolerancije.

-Bez obzira na sve izazove koji su pred nama, radit ćemo na tome da Bihać ostane oaza suživota, tolerancije, razumijevanja i međusobnog uvažavanja. Na svima nama je da pozitivno naslijeđe koje ima u bogatoj, ali i burnoj historiji, dostojanstveno čuvamo radi budućnosti naše djece - riječi su dopredsjedavajućeg Vijeća Asmira Budimlića.

Na današnjoj sjednici nagrađeni su neki od najzaslužnijih građana za odbranu, promociju i unapređivanje Bihaća. Najviše gradsko priznanje "Povelja 26. februar" dobili su general i ratni komandant Petog korpusa Armije RBiH Atif Dudaković, direktor kompanije "Meggle" Bihać Kemal Hrnjić i ratni komandant  502. Viteške brigade Hamdija Abdić.

Nagrade "Japodski konjanik" pripale su uspješnim mladim građanima Ajli Skalić, Kenanu Kečanoviću, Benjaminu Derviševiću i Rejhanu Suliću, a dodijeljene su i plakete braniocima - oslobodiocima grada, zahvalnice za promociju i unapređivanje Bihaća, te posebna priznanja bihaćkog gradonačelnika.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Nakon Sanskog Mosta, stanje prirodne nesreće proglašeno i u Bihaću i Bosanskoj Krupi

Grad Bihać i Fondacija Mozaik nastavljaju podršku programima Omladinske banka Bihać

U Bihaću i Cazinu glasalo nešto više od 40 posto od ukupnog broja registriranih birača

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta