Stranačke aktivnosti     | 26.02.2020. 14:21 |

Saopćenje za javnost Naroda i pravde

FENA Saopćenje

Vijećnik u Novom Sarajevu Srđan Srdić od danas je novi član Naroda i Pravde

Srđan Srdić, aktuelni vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo i Gradskom vijeću Grada Sarajeva, od danas je novi član Naroda i Pravde.

Srđan Srdić rođen je 1983. godine u Sarajevu, oženjen je i otac dvoje djece. Do sada je u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, kao i u Gradskom vijeću Grada Sarajeva, djelovao kao samostalni vijećnik.

Srdić je poznat po rekordnom broju upućenih i realizovanih inicijativa, te slovi za najaktivnijeg vijećnika na lokalnom nivou u našoj državi. Poznat je i po tome da je za jednu sjednicu predložio čak 101 inicijativu za građane Novog Sarajeva.

„Moje zalaganje kroz Narod i Pravdu će biti za temeljne reforme, posebno isticanje pojedinca u njegovoj individualnoj raznolikosti i kao radnika i kao intelektualca, a prema potrebama društva, uz poštovanje osnovnih ljudskih prava. Ovakvim djelovanjem vraća se dostojanstvo građanima. Svojim dosadašnjim djelovanjem, kao gradski i općinski vijećnik, pokazao sam da pravednost i uporan rad jesu temelj vlasti i da je opstojnost jedino u pravdi! Djelima dokazujem kako su rad i trud garant i kvalitet našeg društva“, kazao je Srdić.

Narod i Pravda, uoči prvog izlaska na lokalne izbore, ima već preko 20 vijećnika što govori da su ovaj mladi politički projekat prepoznali, kako oni koji su već aktivni u političkom životu, tako i oni koji po prvi put žele da se politički aktiviraju i budu dio jednog hrabrog tima, koji je garant da su promjene na političkoj sceni u BiH moguće, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

„Zadovoljstvo je kada nas prepoznaju vijećnici koji su pokazali da politiku razumiju kao služenje svojoj zajednici, svojim sugrađanima, a Srđan Srdić je jedan od takvih. Naš tim nastojimo graditi od ljudi koji interes zajednice uvijek stavljaju ispred ličnog ili stranačkog interesa, koji su spremni biti dio tima, te koji će vrijedno raditi za dobrobit našeg društva“, kazao je predsjednik Općinkog povjereništva Naroda i Pravde Novo Sarajevo Nijaz Džaka.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'