Ekonomija     | 26.02.2020. 14:59 |

Kod 313 poslodavaca priliku za zaposlenje dobit će 645 osoba

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - U sarajevskom Domu mladih Centra Skenderija sutra će biti potpisani ugovori o sufinansiranju zapošljavanja prema Programu mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2019. godini između Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“, poslodavaca i nezaposlenih osoba.  

Javni poziv je objavljen 21. decembra prošle godine, a radi se o: Programu sufinansiranja zapošljavanja Posao za sve, Programu javnih radova PLUS, Programu sufinansiranja zapošljavanja šehidskih porodica i porodica poginulih branilaca, Programu sufinansiranja zapošljavanja „50+“, Programu obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije nezaposlenih osoba, te Programu sufinasiranja samozapošljavanja.

Ugovore o sufinansiranju zapošljavanja potpisat će 313 poslodavaca kod kojih će priliku za zaposlenje dobiti 645 osoba. Za realizaciju programa obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije bit će obuhvaćeno 150 nezaposlenih osoba, dok za program samozapošljavanja obuhvaćene su 283 nezaposlene osobe, saopćeno je iz Službe za zapošljavanje KS. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Iz Budžeta BPK izdvojeno 161.400 KM za finansiranje projekata 32 neprofitne organizacije

U BPK za projekte promocije zdravlja i prevenciju bolesti 24.000 KM

Ministarstvo za socijalnu politiku BPK podržava rad i projekte neprofitnih organizacija

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo