Servisne informacije     | 26.02.2020. 11:27 |

Vjetar veći dio dana južnog smjera, povremeno sa jakim udarima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - U Hercegovini je danas pretežno oblačno vrijeme. U Bosni prijepodne umjereno do pretežno oblačno, a u drugoj polovini dana jače naoblačenje. Prijepodne lokalno će padati slaba kiša. Jače padavine od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak. U nizinama ispočetka će padati kiša, a na planinama snijeg. Padom temperature zraka tokom noći na četvrtak i u nizinama se očekuje susnježica ili snijeg, osim na jugu BiH.

Vjetar veći dio dana umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Poslijepodne u Bosni vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17 stupnjeva. 

Prijepodne u Bosni i Hercegovini je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je registrovna u sjeverozapadnim dijelovima.

Temperature zraka u 10 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Ivan-sedlo 8, Livno 9, Široki Brijeg 10, Bugojno i Sarajevo 12, Drvar 13, Bihać, Grude i Mostar 14, Neum i Stolac 15, Sanski Most i Tuzla 16, Gradačac i Zenica 17 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu