Svijet     | 26.02.2020. 10:05 |

Indonezija čeka detaljne informacije o Japancu kojem je dijagnosticiran Covid-19

FENA Internet

JAKARTA, 26. februara (FENA) - Indonezijski ministar zdravstva Terawan Agus Putranto potvrdio je da još čeka sveobuhvatne informacije o Japancu, kojem je nakon povratka iz Indonezije dijagnozirana novom vrstom koronavirusa.

- Još uvijek čekam detalje od japanskih vlasti, budući da je riječ o epidemiološkim podacima. Riječ je o tome gdje je išao. Je li istina da je bio ovdje (u Indoneziji), zatim ako jeste koje je indonežansko područje posjetio, koliko je dugo bio pregledan u Japanu i koje je simptome imao. Sve informacije moraju biti pružene detaljno - naglasio je ministar Putranto, prenosi novinska agencije Indonezije ANTARA.

Prethodno je japanska novinska agencija NHK objavila da je 60-godišnjem japanskom državljaninu dijagnozirana zaraza virusom Covid-19 nakon povratka iz Indonezije.

Prema izvještaju NHK-a, gradska vlada u Tokiju saopćila je u subotu (22. februara) da je 60-godišnji muškarac iz Tokija zaražen virusom Covid-19.

Muškarac, član osoblja ustanove za njegu staračkih domova, posjetio je zdravstvenu ustanovu 12. februara nakon što je osjetio simptome prehlade, ali se vratio kući isti dan jer mu nije dijagnosticirana upala pluća.

Potom je, navodno, otputovao u Indoneziju na porodični odmor 15. februara.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U poplavama u Indoneziji 26 poginulih i najmanje šest nestalih

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Spasioci evakuirali sve planinare zarobljene na indonezijskom vulkanu Marapi

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom