Najave     | 26.02.2020. 08:05 |

Okrugli sto 'Strategija BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - "Strategija BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma - pogled u budućnost", naziv je okruglog stola koji će biti održan danas u Sarajevu, u organizaciji Balkanske istraživačke mreže Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Ovo je posljednja godina provedbe Strategije i Akcionog plana i vrijeme kada se priprema završni izvještaj o provedbi aktivnosti za prevenciju i borbu protiv terorizma u BiH prije nego što se u drugoj polovini godine bude pripremala nova strategija za naredni period.

Učesnici okruglog stola će diskutirati o iskustvima i izazovima u provedbi Strategije i očekivanjima od teksta nove strategije, s posebnim osvrtom na izazove dvaju najvažnijih dijelova ovog dokumenta - prevencije i borbe protiv terorizma, saopćeno je iz BIRN-a.

Okrugli sto će moderirati direktor BIRN-a BiH Denis Džidić, nakon uvodne prezentacije rezultata BIRN-ove analize o implementaciji Akcionog plana za provedbu Strategije BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma (2015–2020).

BIRN BiH organizira ovaj događaj kao dio projekta "Contributing to Bosnian efforts to combat radicalization", koji je podržan kroz Fond za regionalno partnerstvo Kraljevine Holandije.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vijeće Evrope - Suzbijanje trgovine ljudima u svrhu radne eksploatacije i osnaživanje žrtava

Predstavnici britanske i ukrajinske ambasade u BiH upozoravaju na uticaj ruske propagande (VIDEO)

BIRN - Optužnica za genocid, u julu 1995. u Srebrenici, vraćena na uređenje

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom