Servisne informacije     | 26.02.2020. 08:03 |

U BiH pretežno oblačno vrijeme, tokom noći susnježica i snijeg

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Zenica 3, Tuzla 6, Ivan Sedlo 7, Livno 8, Gradačac 10, Bugojno, Drvar, Grude i Sarajevo 11, Široki Brijeg 12, Bihać, Jajce, Mostar i Stolac 13, Neum i Sanski Most 14 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 928 milibara, za 15 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U Hercegovini danas pretežno oblačno. U Bosni prije podne umjereno do pretežno oblačno, a u drugoj polovini dana jače naoblačenje. Prije podne lokalno će padati slaba kiša. Jače padavine od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak. U nizinama ispočetka će padati kiša, a na planinama snijeg. Padom temperature zraka tokom noći na četvrtak i u nizinama se očekuje susnježica ili snijeg, osim na jugu zemlje.

Vjetar veći dio dana umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Poslije podne u Bosni vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17 stupnjeva.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje kiša koja bi u noći na četvrtak prešla u susnježicu ili snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 stupnjeva, saopćeno je iz Hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo