Bosna i Hercegovina     | 25.02.2020. 16:27 |

Radončić: Osigurati bolje uslove za rad i materijalni položaj policajaca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. februara (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić sastao se danas u Sarajevu sa rukovodstvom Saveza sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini, predvođenim Draganom Krvavcem.

Razgovarano je o problemima sa kojima se suočavaju policajci na državnom nivou, prvenstveno kada su u pitanju uslovi rada i njihove plaće.

Predstavnici Sindikata su posebno naglasili da su plaće policajaca sa državnog nivoa mnogo niže u odnosu na druge policijske agencije, iako se suočavaju sa najvećim sigurnosnim izazovima i posebno su opterećeni migrantskom krizom.

Naveli su i da ne posjeduju adekvatnu uniformu za ove izazove te su ukazali na važnost da se što prije stavi u upotrebu ranije usvojeni pravilnik koji bi omogućio nabavku kvalitetne opreme za rad na terenu, čuvanje granice i sigurnost svih građana.

Također, razgovarano je o problemu penzionisanja policajaca sa državnog nivoa koji imaju prebivalište u RS zbog neusklađenosti zakona u ovoj oblasti.

Radončić je istakao da će nastaviti da podržava zahtjeve Sindikata koji se odnose na osiguranje boljih uslova za rad i materijalnog položaja policijskih službenika, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!