Ekonomija     | 25.02.2020. 15:32 |

Ministar Mitrović razgovarao s ambasadorom Kraljevine Španije Himenezom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. februara (FENA) - Ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Kraljevine Španije u BiH Hozeom Mariom Valdemorom Himenezom.

Tokom susreta bilo je riječi o sadržaju Sporazuma o drumskom transportu, koji je potpisan prije dvije godine i koji je, prema zajedničkoj ocjeni, doprinio unapređenju saradnje između dvije zemlje u ovoj oblasti.

Posebno se razgovaralo o mogućnostima uključivanja kompanija iz Španije u realizaciju projekata izgradnje saobraćajne infrastrukture. Ambasador Španije potencirao je liderstvo njegove zemlje u unapređenju željeznica, te pozvao ministra Mitrovića da posjeti Španiju i upozna se s mogućnostima ostvarivanja saradnje dvije zemlje u oblasti izgradnje i rekonstrukcije željezničke infrastrukture u BiH.
Ministar Mitrović naglasio je i potrebu unapređenja aviosaobraćaja između BiH i Španije, što bi, kako je rekao, značajno unaprijedilo saradnju dvije zemlje u oblasti turizma.

Konstatirano je da treba nastaviti aktivnosti na zaključivanju Sporazuma o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola. S tim u vezi, ministar Mitrović predložio je održavanje sastanka Mješovite komisije s ciljem što skorijeg potpisivanja pomenutog bilateralnog sporazuma, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Mitrović u Briselu potpisao INTERBUS sporazum

Mitrović i Momirović potpisali sporazum za obnovu vodnog puta rijeke Save

Večeras obilježavanje završetka projekta izgradnje mosta preko Save kod Gradiške

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo