Sport     | 25.02.2020. 09:56 |

Čelik još čeka potvrdu registracije stranih igrača i trenera Umita Ozata

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 25. februara (FENA) - Zenički nogometni premijerligaš Čelik nije siguran da će na usluge stranih igrača te trenera Umita Ozata moći računati ni na utakmici 21. kola BHT Premijer lige protiv bijeljinskog Radnika, koju igraju u nedjelju.

Rus Dzhamalutdinov Tamirlan, Emir Han Topcu, Egri Volkan, Firat Gullu i Alim Aykut iz Turske, Nemanja Zlatković iz Srbije te Elvin Yunuzade iz Azerbejdžana, čiji su podaci uneseni u sistem "Comet", nisu dobili potvrde o boravištu pa još uvijek ne mogu biti registrirani u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine.

- Predali smo svu potrebnu dokumentaciju i sada čekamo odgovor- kazao je kratko u izjavi za Fenu novi direktor Čelika Murat Daldik, koji se nada da će svi angažirani igrači i trener imati pravo nastupa u nedjelju.

Čelik je bez stranih igrača, od kojih će kada budu registrirani samo četverica moći biti u sastavu, poražen u nedjelju na svom terenu od Zrinjskog s 0:2, čime su ostali pretposljednji, 11-i na tablici, sa samo 16 bodova.

Utakmica protiv Radnika, koja bi u nedjelju, 1. marta trebala početi u 14.30 sati zbog direktnog televizijskog prijenosa ipak bi mogla početi pola sata kasnije, odnosno u 15.00 sati.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Travnjak Stadiona "Bilino polje" spreman za odlučujuće utakmice "Zmajeva"

NK Čelik javno se ogradio od osoba koje lažno predstavljaju klub

Bradarac: Čelik priprema tužbu protiv NS BiH i Aydina Olguna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo