Najave     | 25.02.2020. 07:21 |

Godišnja konferencija o obuci OSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. februara (FENA) - Godišnja konferencija o obuci Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) za 2019. godinu bit će održana danas u Domu Oružanih snaga BiH.

Na konferenciji će biti prezentovane teme o edukaciji, realizovanoj obuci komandi i jedinica OSBiH tokom 2019. godine, kao i problemima i izazovima s kojima se komande i jedinice OSBiH suočavaju tokom realizovanih planskih aktivnosti obuke, a sve radi unapređenja planiranja, izvođenja, standardizacije, ocjenjivanja i daljeg razvoja sistema upravljanja obukom i edukacijom u OSBiH.

Između ostalog, sudionici konferencije će razmatrati teme posvećene obuci borbenih jedinica i jednica borbene podrške, konceptu operativne sposobnosti i procesu ocjenjivanja deklarisanih jedinica OSBiH, te institucionalnoj obuci u OSBiH i resursima za podršku obuke, kao i međunarodnim vježbama i programima međunarodne saradnje i obuci s EUFOR-om.

Planirano je da konferenciji prisustvuju najviši predstavnici Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH, te komandanti NATO Štaba u Sarajevu i EUFOR-a, najavljeno je iz MOBiH-a.                                                                                 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

U Tužilaštvu BiH obuka o rukovođenju procesom u predmetima korupcije i finansijskog kriminala

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo