Regija     | 24.02.2020. 20:52 |

Šarec: Slovenija spremna i na zatvaranje granice  

FENA Agencije

LJUBLJANA, 24. veljače (FENA) - Slovenski premijer Marjan Šarec izjavio je u ponedjeljak da je Slovenija spremna i zatvoriti granice ukoliko se pojača rizik unosa koronavirusa.

"Zbog širenja koronavirusa Slovenija će zatvoriti granice bude li potrebno, odnosno provoditi mjere koje su srazmjerne i odgovarajuće prilikama do kojih može doći", kazao je Šarec novinarima prilikom popodnevne proslave predaje novog helikoptera policiji na ljubljanskom aerodromu.

Prema riječima slovenskog premijera u ostavci, slovenska vlada i zdravstvene institucije dnevno prate događaje zbog vjerojatnog rizika da će se virus pojaviti i u Sloveniji.

Postoje i scenariji za daljnje aktivnosti, pa i angažiranje civilne zaštite i policije, ako bi došlo do većeg broja oboljelih, no sve te mjere trebaju biti primjerene razvoju situacije.

Za četvrtak je predviđeno da vlada o riziku širenja virusa raspravlja i na svojoj redovnoj sjednici, u kontaktu je s vlastima u susjednim državama, a i Slovenija će se odazvati na sastanak koji je s kolegama premijerima iz susjednih država najavio predsjednik talijanske vlade Giuseppe Conte, prenosi Hina slovenske medije.

Zdravstvene vlasti u ponedjeljak su potvrdile da je ukupno 13 ljudi do sada u Sloveniji bilo testirano na novi koronavirus i da su svi testovi pokazali negativan rezultat.

U tzv. kućnoj karanteni su dva para koja su prošlog tjedna u domovinu prebačena s kruzera Diamond Princess, a testovi provedeni prije toga u Japanu i oni u Sloveniji pokazali su da nisu zaraženi. Oni se dobro osjećaju i nemaju simptome bolesti.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Ambasador Slovenije posjetio IDDEEEA-u - Prijateljski odnos Slovenije prema BiH

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana