Bosna i Hercegovina     | 24.02.2020. 17:33 |

Rotary klub Tuzla uručio novčanu pomoć porodiljama u UKC Tuzla

FENA Saopćenje

 

TUZLA, 24. februara (FENA) - Rotary klub Tuzla je u okviru obilježavanja godišnjice osnivanja Rotary zajednice danas organizirao humanitarnu akciju koja podrazumijeva jednokratnu novčanu pomoć porodiljama smještenim na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla.

Pomoć je dobilo pet porodilja, a cilj je, osim konkretne podrške obiteljima novorođenčadi, podizanje opće svijesti o problemu pada nataliteta, koji je sve izraženiji i u našoj zemlji. Slične aktivnost će biti provedene u svim gradovima u Bosni i Hercegovini, u kojima djeluju Rotary klubovi, a u okviru zajedničke akcije obilježavanja 115 godina postojanja Rotary organizacije, saopćeno je iz ove organizacije.             

Međunarodna Rotari organizacija danas broji više od milion i dvije stotine hiljada članova okupljenih u više od 35.000 klubova širom svijeta. Rotary zajednicu čine poslovni i profesionalni lideri koji dobrovoljno posvećuju svoje vrijeme i resurse da pomognu drugima u svojim lokalnim zajednicama i svijetu. Rotarijanci razvijaju projekte od koristi društvu,a koji se tiču mnogih, danas najvažnijih, pitanja kao što su: zaštita dece, siromaštvo i glad, životna sredina, nepismenost i nasilje itd. Također, podržavaju programe za mlade, poboljšanje obrazovanja i međunarodne razmjene za učenike, studente, nastavnike i ostale stručnjake, kao i stručno usavršavanje i izgradnju karijere. Slogan Rotarija je bio i ostao "“Service Above Self" (Služenje iznad sebe), navode iz Rotary kluba Tuzla.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

Općine i gradovi u FBiH povećavaju iznose jednokratne novčane pomoći majkama porodiljama

Jednokratne novčane pomoći uplaćene za 41 porodilju iz Općine Centar Sarajevo

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta