Svijet     | 24.02.2020. 16:53 |

Tri zaljevske države i Irak prijavili nove slučajeve koronavirusa

FENA Internet

DUBAI, 24. februara (FENA) - Kuvajt, Bahrein, Oman i Irak su u ponedjeljak prijavile prvi slučaj koronavirusa, a svi slučajevi su povezani s ljudima koji su boravili u Iranu u kojem je broj zaraženih porastao na 61, a broj smrtno stradalih na 12.

Ministarstvo zdravstva u Omanu saopćilo je da je dvjema omanskim ženama dijagnosticiran virus nakon dolaska iz Irana, dok je sultanatsko tijelo civilnog zrakoplovstva u ponedjeljak saopćilo da je obustavilo sve letove prema Islamskoj Republici, piše Reuters.

Irak navodi da je iranski student teologije u Nadžafu, koji je ušao u zemlju prije nego što je zabranjen ulazak neiračanima koji dolaze iz Irana, bio pozitivan na virus, javio je Reuters.

U Kuvajtu je virus otkriven kod tri od 700 osoba koje su u subotu evakuisane iz iranskog grada Mašhada. Bili su to 53-godišnji Kuvajćanin, 61-godišnji Saudijac i 21-godišnjak čija nacionalnost nije poznata.

U susjednom Bahreinu, ministarstvo zdravstva saopćilo je da je državljaninu Bahreina, koji je stigao iz Irana, dijagnosticiran virus.

Strahovi od pandemije koronavirusa porasli su u ponedjeljak, nakon naglog porasta novih slučajeva u Iranu, Italiji i Južnoj Koreji. Virus je zarazio skoro 77.000 ljudi, a preko 2.500 ljudi je umrlo od njega u Kini.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Skočibušić o novom soju korone: Pratimo stanje, na snazi preventivne mjere

Zbog porasta slučajeva koronavirusa, SKB Mostar uveo restrikciju za posjete pojedinim odjelima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'