Bosna i Hercegovina     | 24.02.2020. 17:19 |

Gradonačelnik Bihaća ugostio mališane iz vrtića i bivše načelnike

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 24. februara (FENA) - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić danas je u okviru obilježavanja manifestacije Dana grada  ugostio mališane iz gradskih vrtića, kao i bivše načelnike Općine, te predsjedavajuće Gradskog/Općinskog vijeća.

- Tradicionalna posjeta najmlađih sugrađana za mene svake godine znači i najljepši radni dan. Pjesmama i recitacijama pokažu koliko zapravo vole svoj grad i koliko se raduju svakom, pa i ovom 760. rođendanu našeg Bihaća. Nakon njih sam ugostio kolege - bivše načelnike i predsjedavajuće Vijeća, a njihovo iskustvo, savjeti i sugestije su neprocjenjivi - riječi su bihaćkog gradonačelnika Fazlića.

Nekadašnja predsjedavajuća Općinskim vijećem Mira Ljubijankić istakla je važnost ovakvih posjeta i sastanaka, prvenstveno zbog razmjene iskustava u svrhu napretka grada.

- Prilika da razgovaramo, uporedimo neke situacije i upoznamo sadašnjeg gradonačelnika s našim iskustvima. O njihovoj važnosti ne trebamo ni govoriti, s obzirom da nam je svima u interesu prosperitet Bihaća i njegovih građana - kazala je Ljubijankić.

Obilježavanje manifestacije povodom 760 godina Bihaća ulazi u posljednja dva dana, kada su planirane atletska utrka gradskim ulicama, degustacije velike rođendanske torte na Gradskom trgu i svečana sjednica Gradskog vijeća.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bogat kulturno-zabavni program povodom rođendana Bihaća

Nakon Sanskog Mosta, stanje prirodne nesreće proglašeno i u Bihaću i Bosanskoj Krupi

Grad Bihać i Fondacija Mozaik nastavljaju podršku programima Omladinske banka Bihać

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta