Bosna i Hercegovina     | 24.02.2020. 15:59 |

Na UKC Tuzla okončan Javni konkurs za prijem 80 zaposlenika (VIDEO)

FENA Vanja Tolj

TUZLA, 24. februara (FENA) - Na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla okončan je Javni konkurs za prijem u radni odnos 80 zaposlenika.

Ugovori o zasnivanju radnog odnosa već su potpisani za doktore specijaliste i laboratorijske tehničare. Danas je okončan konkurs na dvije pozicije i to inženjera radiologije, dok će za NK radnike, spremačice i pomoćne radnike interviju biti održan 9. marta.

U kompletnu proceduru i odabir kandidata, prema riječima v.d. direktora UKC-a Vahida Jusufovića, uključen je i Transparency International BiH. 

- Na poziciju doktora specijaliste prijavila su se četiri kandidata od traženih pet i oni su već zaposleni. Kada je riječ o laboratorijskim tehničarima rješenja su već potpisana, a nakon žalbenog roka i oni će početi sa radom - rekao je Jusufović.  

Navodi i da je danas okončan konkurs za prijem dva inženjera radiologije. Obavljen je usmeni ispit i pismeno testiranje, kao i druge odredbe predviđene zakonom.

- Očekujem sutra ili prekosutra konačnu listu prvorangiranih i što se tiče NK radnika, spremačica i pomoćnih radnika, tu imamo 20 pozicija i obavit će usmeni intervju 9. marta - dodao je.

Intervju za pedijatrijske i akušerske sestre bit će održan narednih dana.  

- Ostao je najširi dio, a to su medicinske sestre opći smjer. Svaki dan ćemo testirati po dvije grupe. Nama je stalo da što prije završimo ovaj proces i nove uposlenike uvedemo u procese rada - zaključio je Jusufović.

Kako bi kompletan proces zapošljavanja u UKC-u Tuzla bio transparentan, u kompletnu proceduru i odabir kandidata uključen je i Transparency International BiH. Oni će svoje rezultate predstaviti javnosti nakon završene procedure zapošljavanja.

Pogledajte www.fena.ba/video74053

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/178GwB2RMEvt1whzQL3eqPScC6S_nbrxx?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Epidemiološka situacija u TK složena, ali nije alarmantna

Zapošljavanje svih ljekara sa Zavoda za zapošljavanje TK

TK - Odobrena sredstva za zapošljavanje i samozapošljavanje boračke populacije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo