Bosna i Hercegovina     | 24.02.2020. 15:44 |

Kvalitet zraka u KS - Nema uslova za proglašenje epizode 'Pripravnost'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. februara (FENA) - Iz Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo (KS) je saopćeno da su jučer konstatovane povećane vrijednosti PM10 iznad graničnih, ali da u isto vrijeme nisu dostignuti uslovi predviđeni Planom interventnih mjera za proglašenje epizode "Pripravnost".

Iz ovog ministarstva su se oglasili s obzirom na to da još nije otklonjen kvar na serveru, zbog kojeg nije u funkciji prikaz koncentracija zagađujućih materija u zraku na web stranici monitoringa kvaliteta zraka http:/kvalitetzraka.ba.

Navode da su današnjim praćenjem koncentracija zagađujućih materija u zraku zabilježene prosječne dnevne vrijednosti do 8 sati - Vijećnica 49, Otoka 88, Ilidža 136 i Ilijaš 153 µg/m3.

U isto vrijeme, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas i sutra se očekuje oblačno vrijeme, a od srijede i padavine, uz prisustvo jačeg vjetra, što će uslovljavati pad koncentracija zagađujućih materija u zraku.

Iz Ministarstva također preporučuju građanima da prate zvanične informacije o izmjerenim koncentracijama zagađujućih materija koje će biti plasirane putem sredstava informisanja, kao i da postupaju u skladu sa datim stručnim preporukama, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta