Regija     | 24.02.2020. 16:47 |

Stefanović: Nijedna istraga o krađi beba neće biti obustavljena

FENA Cvita Kusić

BEOGRAD, 24. veljače (FENA) - Ministar unutarnjih poslova (MUP) Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da su MUP i Ministarstvo pravde danas usuglasili stav po kojem će tužiteljstva moći nastaviti s gonjenjem osumnjičenih za potencijalnu krađu djece, jer kako su ocijenili, riječ je o kaznenom djelu koje nije svršeno.

 Kako je objasnio, tužiteljstva će moći nastaviti s istragama jer je riječ o kaznenim djelima koja nisu svršena i još traju.

 Ovo je, inače, stav oko kojeg su se danas usuglasila dva ministarstva i predstavlja jedan od mehanizama koji tužiteljstva i policija mogu primjenjivati da se dođe do istine i pravde, a nije u suprotnosti s Kaznenim zakonom, navodi Tanjug.

 Stefanović je rekao i da je veoma važno, i uvjeren je da će i Republičko javno tužiteljstvo, koje je krovna institucija u istrazi, na sličan ili isti način vidjeti mogućnost i nastaviti s gonjenjem svih onih koji se optužuju i osumnjičeni su za ovakvu vrstu kaznenih djela.

 Suština je, kaže, da se pruži pravda roditeljima čija su djeca na takav način nestala i da se vrati povjerenje u pravni sustav.

 Upitan znači li to da istraga neće biti prekinuta predloženim zakonskim rješenjem, Stefanović je kazao da i danas traju određene istrage.

 "Nijedna istraga neće biti obustavljena i uvjeren sam da će tužiteljstva moći goniti svakoga i u svakom slučaju u kojem postoji sumnja da je dijete nestalo, kao i da se istraži rad svih institucija koje su bile dužne čuvati određene podatke koji se odnose na svako djete koje je rođeno u ovoj zemlji", kazao je ministar Stefanović.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

EU izmijenila pregovarački okvir sa Srbijom, obuhvaćene obveze iz Ohridskog sporazuma

Hrvatski MVEP uputio Srbiji prosvjednu notu zbog fizičkog napada na hrvatske državljane

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'