Stranačke aktivnosti     | 24.02.2020. 10:27 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

SDA KS: Konaković ne poznaje ni skupštinski poslovnik, a tumačio bi NATO integracije
Komentari kantonalnog zastupnika Elmedina Konakovića, kojima pokušava negirati NATO put Bosne i Hercegovine, još su jedna potvrda o kakvom licu je riječ.

Najprije, sramotno je da se Konaković nije udostojio uputiti izvinjenje građanima i javnosti, nakon što je Ustavni sud Federacije jasno kazao da je Konaković neustavno izabrao Danijelu Kristić na poziciju predsjedavajuće, pokušavajući blokirati formiranje nove Vlade KS.

Podsjećamo javnost da je Konaković, sa svojim koalicionim partnerima i potplaćenim «pravnim ekspertima», digao neviđenu buku, tvrdeći da samo on zna tumačiti Ustav, zakone i Poslovnik. Bilo je čak riječi da država ovisi o tome hoće li Kristić i Konaković zadržati fotelje.
A nakon što je Ustavni sud jasno ustvrdio da su sve to bile opsjene i histerija, neutemeljena u pravu, Konaković se sa svojim «pravnim ekspertima» ušutio.

Nakon što su svi relevantni sagovornici u NATO paktu pozdravili i usvojili Program reformi, sada bi javnost trebala da sve to zanemari i da vjeruje «ekspertu» Konakoviću. Potpuno je neozbiljno da se takvo lice, koje ne poznaje čak ni Poslovnik Skupštine KS, sada pokušava nametnuti kao autoritet za tumačenje NATO puta Bosne i Hercegovine.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo