Bosna i Hercegovina     | 24.02.2020. 10:51 |

BIHAMK - Kampanja 'I spora vožnja ugrožava živote' od 24. februara do 30. marta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. februara (FENA) - Iako se brzina kretanja vozila i njen uticaj na sigurnost u saobraćaju uglavnom vezuje za prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, i spora vožnja predstavlja problem i može uzrokovati niz transportnih problema i opasnosti po cestovnu sigurnost.

Stoga, u cilju preventivnog djelovanja i podizanja svijesti vozača o sporoj vožnji Bosanskohercegovački auto-moto klub u periodu od 24. februara do 30. marta 2020. godine realizuje kampanju "I spora vožnja ugrožava živote".

Kampanja je usmjerena ka povećanju svijesti vozača o uticaju spore vožnje na sigurnost ostalih učesnika u saobraćaju.

Najčešću smetnju u normalnom odvijanju saobraćaja uzrokuju vozači teretnih vozila i autobusa, koji voze pod teretom, a posebno na nepreglednim dvosmjernim saobraćajnim pravcima sa većim uzbrdicama, nizbrdicama i zavojima.

Prilikom realizacije kampanje ostvarena je saradnja sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, koji će biti zaduženi za zaustavljanje i kontrolu vozila, kao i podsjećanje na zakonsku obavezu koja se odnosi na omogućavanje normalnog odvijanja saobraćaja.

S obzirom na to da je kampanja preventivnog karaktera, policija u ovom slučaju neće poduzimati represivne mjere, a bit će podijeljen i informativno-edukativni materijal, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

U TK uspješno okončana Kampanja 'Stop nasilju-škola je žrtva nasilja', najavljena nova kampanja

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'