FENA biznis     | 24.02.2020. 08:38 |

Još jedna humanitarna trka na Jahorini protekla izuzetno uspješno

FENA Saopćenje


Još jedna humanitarna trka na Jahorini protekla izuzetno uspješno

Danas je na Jahorini uspješno realizovana treća po redu zimska humanitarna „Trka za život“. U trci je učestvovalo 57 takmičara i prikupljeno je 15.500 KM koje su opredjeljene u humanitarne svrhe, za pomoć u radu udruženjima Sunce sa Pala i Srce za djecu iz Sarajeva.
Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevanić je rekao:“Cilj ove trke nije samo prikupiti sredstva, nego skrenuti pažnju na mališane iz Udruženja sa Pala i iz Sarajeva kojima je pomoć potrebna. Neizmjerno sam zahvalan svima koji su uzeli učešće u humanitarnoj akciji, učesnicima trke, onima koji su majicama posebno dizajniranim za ovaj dan ukrasili padine Jahorine. Naravno, sponzorima: hotelu Termag, Vučko, Lavina, Nebojša, Winter, Planet bike-u, Vinariji Andrija i Kabinetu predsjedinka RS firmama Drina osiguranje, Red communication, Doppelmayr, Opštini Trnovo, Restoranu Kibe, Snowboardair i Vila Lala koje su na žiro račin fondacije uplatili određena sredstva. Ovakve akcije su sada već tradicionalne na Jahorini i svi zajedno se radujemo sljedećoj, novoj humanitarnoj akciji“
Pobjednici trke u dječijoj kategoriji su Novak Đerić, Mark Sakser i Denis Bulatović. U kategoriji odraslih u ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Helena Bojanić, drugo Jelena Jovanović, a treće Anja Šljivić.
U muškoj konkurenciji najbolji je bio Strahinja Đokanović, drugoplasirani Vlado Lučić i trećeplasirani Goran Bajić, dok su najbolji border i borderka Novak Žiga i Laura Arzenšek.
Predsjednik Udruženja "Sunce" sa Pala Milenko Vujinović zahvalio je Olimpijskom centru "Jahorina" i opštini Pale za podršku koja traje dugi niz godina, bez koje ne bi uspjeli organizovati mnoge aktivnosti.
Predsjednik Udruženja "Srce za djecu " iz Sarajeva Fikret Kubat izrazio je zadovoljstvo podrškom, za koju je rekao da je veoma značajna i kontinuirana.
Humana strana Jahorine iskazana je u potpunosti kada se jahorinskim padinama spuštali skijaši i borderi sa jednim, zajedničkim, ciljem a to je podrška života i širenje pravih ljudskih vrijednosti ljubavi, dobrote i humanosti. Jahorinske staze su bile prepune i onih koji su svoju podršku dali kupovinom posebno dizajniranih majica i medalja humanitarne „Trke za život“. Pored takmičenja i dobro raspoloženih učesnika akcije za odličnu atmosferu i dobar provod je bio zadužen fenomenalni OK band.
Iz Olimpijskog centra Jahorina najavili su dobru zabavu i u narednom periodu uz predstave zakazane za 2. februara (Maca – Kakva ti je žena takav ti je život) i 6. februara (Milan Kalinić – Ko je ovde idiot) obje sa početkom u 21 čas u hotelu Vučko. Najveći spektakl ove sezone očekuje se 7. marta sa početkom u 20 časova kada će na olimpijskoj planini nastupiti velika muzička zvijezda Gibonni.

Fotografije sa humanitarne Trke za život moguće je preuzeti sa linka https://we.tl/t-yVcWQVPdON
Sanja Ćeremidžić
Stručni savjetnik za odnose sa javnošću
A.D. Olimpijski centar "Jahorina"
Olimpijska 27, Ruski dom
71423 Jahorina
Tel/Fax: +387 57 270 003
E-mail:sanja.ceremidzic@oc-jahorina.com

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

OC Jahorina priprema spektakl uz koncert Gibonnija

OC 'Jahorina' - Poziv na događaj

Olimpijski centar Jahorina - Promjena lokacije najavljene pres-konferencije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'