Stranačke aktivnosti     | 23.02.2020. 17:35 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Predsjedništvo Nezavisnog bloka održalo je danas sjednicu na kojoj je konstatiralo da politički vlastodršci u Bosni i Hercegovini trebaju da prestanu produbljivati krizu nerealnim obećanjima i zavađati narod, te da počnu ispunjavati uslove iz Mišljenja Evropske komisije o aplikaciji BiH za članstvo u EU. Jačanje institucija i sposobnosti naše zemlje da ispuni kriterije neophodne za članstvo u EU treba biti prioritet.

Nezavisni blok smatra da se i institucionalno i zakonodavno treba okrenuti borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, donošenju zakona o sukobu interesa, te uraditi promjene izbornog zakonodavstva – omogućiti elektronsko glasanje i skeniranje glasačkih listića, što bi državi i građanima donijelo puno više koristi od etnonacionalnih parola.

U stanju nastavka politike sukoba i podjela, koje ova zemlja živi već decenijama, Nezavisni blok će ustrajati na politici rješavanja stvarnih problema i izgradnji pravne države koja će služiti svim ljudima, a ne samo odabranima. Izmjene izbornog zakona u kojima ćemo osigurati da se volja ljudi poštuje i vrati povjerenje u izborni proces su trenutni prioritet na kojem radimo zajedno sa drugim političkim strankama aleternative u BiH. Očekujemo punu podršku i predstavnika međunarodne zajednice i EU, jer je to preduvjet da napravimo promjenu koju građani i narodi sigurno žele u BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!