Regija     | 23.02.2020. 13:27 |

Vučić ne očekuje sankcije zbog kupnje ruskog raketnog sustava Pancir S1

FENA Agencije

BEOGRAD, 23. veljače (FENA) - Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju kako nema sumnje da će se Srbija naći pod pojačanim pritiskom zbog kupnje ruskog sustava za protuzračnu obranu (PZO) Pancir S1, ali ne vjeruje da će zbog toga biti na udaru američkih sankcija jer kupnja nije bila tajna.

Vučić je, u povodu isporuke prva dva od šest raketnih sustava Pancir S1 koji su jučer dopremljeni u Beograd iz Rusije, u intervjuu za TV Prva rekao kako je Srbija jedina u regiji koja ima taj PZO sustav.

Naglasivši kako se radi o "skupom, ali iznimno vrijednom oružju", Vučić i rekao kako da nema sumnje da će nabava Pancira S1 istodobno biti razlog da se povećavaju pritisci na Srbiju.

Komentirajući izjavu američkog generala Bena Hodgesa, koji je upitao od koga se to Srbija treba braniti, Vučić je rekao da je Srbija neovisna zemlja te da će sama odlučivati koje će oružje kupovati, prenosi Hina.

"Moje protupitanje generalu Hodges je sljedeće: ’Zbog čega ste, dragi generale, prodali Hrvatima ’Kiowa’ helikoptere sa 'hellfire' raketama? Zašto su naši njemački prijatelji prodali Pancer haubice Zagrebu?’ Na ta pitanja naravno nema odgovora",  rekao je Vučić, naglasivši kako je Srbiji važno da bude jaka.

"Malo je onih koji bi željeli da Srbiju vide snažnu i jaku, ali ima mnogo onih koji bi voljeli da nas vide ponižene i slabe. Hodges nije neprijatelj Srbije, ali Srbija kao suverena i neovisna zemlja donosi po pitanju naoružavanja odluke koje su u najboljem interesu naše države", rekao je Vučić.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Kremlj - Rusija nije uključena u bilo kakve razgovore o mirovnim inicijativama u Ukrajini

Rusija tvrdi da su napadači na koncertnu dvoranu kod Moskve povezani s 'ukrajinskim nacionalistima'

Ruski vojni avion srušio se u more kod Krima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo