Stranačke aktivnosti     | 22.02.2020. 17:44 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost

Po odluci Ustavnog suda BiH, Grad Banjaluka je izgubio zemljište u centru grada vrijedno nekoliko desetina miliona maraka. Tako je spor, između preduzeća „Autoprevoz" i grada, okončan nakon 16 godina. Na odgovoru ko je odgovoran za izgubljeno zemljište u Banjaluci, pitaju iz Gradskog odbora PDP-a.

- Gradonačelniče, imovina grada se ne može odbraniti šetanjem po Izraelu, kao niti vanrednom pres konferencijom na situaciju koja traje već 16 godina. A znamo i da već punih 20 godina u Banjaluci nestaje gradsko zemljište i odlazi u privatne ruke. Prisjetimo se zemljišta Poljoprivredne škole, pa do zemljišta Stare autobuske stanice, a između su nas zadesile i elementarne nepogode zvane Vukajlovići, Balabani i ostali, poručuju iz Gradskog odbora PDP-a.

1979. godine Grad je dobio zemljište ,,Stare autobuske stanice", a za uzvrat ,,Autoprevozu" dao zemljište današnje Autobuske stanice u Lazarevu.

Međutim, ugovor između dvije strane nikada nije zaveden u zemljišno-knjižnu evidenciju Osnovnog suda u Banjaluci.

- Zato vas pitamo šta ste konkretno uradili po pitanju stanova koje je pokušao, moglo bi se reći, kriminalno otuđuti Vaš odbornik Stojan Vukajlović. Hoće li on opet biti kandidat za odbornika kako bi imao privilegije u privatizovanju gradske imovine? Nemojte gradonačelniče zaboraviti niti žmiriti uporno na urbicid u Picinom parku i suludu betonizaciju naše nekada nadaleko čuvene Banjaluke drvoreda, parkova i gradskog zelenila, poručili su iz PDP-a.

Podsjećamo da je „Autoprevoz" kasnije privatizovan, a u međuvremenu su iz arhiva, pod nerazjašnjenim okolnostima, nestali originali ugovora.

- Gradonačelniče, mnogo je toga nagomilano da bi smo krivili samo jedan sud, a da nam pri tome niste odgovorili ko je čovjek koji je vlasnik ,,Autoprevoza", koju je instituciju vodio, čiji je sin i da li je to radio sa vašim stranačkim kolegama? Ko je sakrio sporni ugovor, da li je to možda čovjek koji je vodio ZIBL, dok njegov sin sada preuzima to zemljište, pitali su prvog čovjeka grada iz Gradskog odbora PDP-a.

Banjaluka, 22.02.2020. godine


Informativna služba
Gradskog odbora PDP Banjaluka

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana