Nauka/Znanost

Američki univerzitet u BiH gala večerom obilježio još jednu uspješnu godinu

Tekst: Kanita Aliagić

SARAJEVO, 22. februara (FENA) - Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini (AUBiH) večeras je sa studentima, profesorima i prijateljima Univerziteta gala večerom obilježio još jednu uspješnu godinu.

Predsjednik Američkog univerzita u BiH Denis Prcić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da nakon završetka studija zaposlenost studenata ovog univerziteta je 74 posto i to, kako kaže, nakon samo tri mjeseca od diplomiranja.

- Mi smo jedini univerzitet u regiji koji ima 74 posto zaposlenosti studenata u roku od tri mjeseca nakon diplomiranja. Ponosni smo time što u kontinuitetu bilježimo uspjeh - rekao je Prcić u izjavi za Fenu.

Ističe da uspjeh koji se konstantno bilježi postigli su kvalitetom obrazovanja, radom i angažmanom profesora, koji svojim studentima nesebično prenose znanje.

- Američki univerzitet u BiH odškolovao je više od 3.000 studenata koji danas rade širom svijeta i to u velikim kompanijama, poput Googlea, Deutsche bank, Facebook, državnim institucijama - navodi Prcić.

Naglašava da znanje koje stiču na AUBiH primjenjuju u praksi, na liderskim su pozicijama i doprinose stabilnosti, sigurnosti i ekonomskom razvoju BiH.

Prcić je studirao menadžment i informacione tehnologije na Rochester institutu u New Yorku, a 2005. se vratio u BiH i osnovao AUBiH čiji je predsjednik već 15 godina.

(FENA) H.D.