Kultura     | 22.02.2020. 20:34 |

Američki univerzitet u BiH gala večerom obilježio još jednu uspješnu godinu

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 22. februara (FENA) - Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini (AUBiH) večeras je sa studentima, profesorima i prijateljima Univerziteta gala večerom obilježio još jednu uspješnu godinu.

Predsjednik Američkog univerzita u BiH Denis Prcić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da nakon završetka studija zaposlenost studenata ovog univerziteta je 74 posto i to, kako kaže, nakon samo tri mjeseca od diplomiranja.

- Mi smo jedini univerzitet u regiji koji ima 74 posto zaposlenosti studenata u roku od tri mjeseca nakon diplomiranja. Ponosni smo time što u kontinuitetu bilježimo uspjeh - rekao je Prcić u izjavi za Fenu.

Ističe da uspjeh koji se konstantno bilježi postigli su kvalitetom obrazovanja, radom i angažmanom profesora, koji svojim studentima nesebično prenose znanje.

- Američki univerzitet u BiH odškolovao je više od 3.000 studenata koji danas rade širom svijeta i to u velikim kompanijama, poput Googlea, Deutsche bank, Facebook, državnim institucijama - navodi Prcić.

Naglašava da znanje koje stiču na AUBiH primjenjuju u praksi, na liderskim su pozicijama i doprinose stabilnosti, sigurnosti i ekonomskom razvoju BiH.

Prcić je studirao menadžment i informacione tehnologije na Rochester institutu u New Yorku, a 2005. se vratio u BiH i osnovao AUBiH čiji je predsjednik već 15 godina.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Potvrđena optužnica protiv predsjednika Američkog univerziteta BiH Denisa Prcića

Karačić: Denisu Prciću ukinut kućni pritvor

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo