Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Šarović: Vlada RS da opozove Perovića zbog izgovorenih prijetnji i veleizdaje

Prijetnje koje je Duško Perović, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji, uputio redakciji portala „Kapital“ i njihovom uredniku Siniši Vukeliću, najbolje ilustruju u kakvom društvu trenutno živimo i sa čim se trebamo što hitnije obračunati – istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

„Najoštrije osuđujem Perovićeve prijenje Vukeliću jer je to akt nezamamćenog nasrtaja na slobodu govora i nezavisnost medija sa ciljem javnog zastrašivanja svih novinara koji objektivno i profesionalno obavljaju svoj posao“ – kazao je Šarović.

„Posebno je sporno što te prijetnje izgovara visoki zvaničnik Republike Srpske, koristeći i zloupotrebljavajući poziciju šefa Predstavništva Republike Srpske, a sve kako bi zaštitio interese jedne privatne inostrane kompanije“ – naglasio je predsjednik SDS-a.

On je pozvao zvaničnike da smjesta smijene Perovića sa pozicije šefa Predstavništva RS u Rusiji.

„Tražim od Vlade Republike Srpske da smjesta opozove Perovića, ne samo zbog najstrašnijeg nasrtaja na uredništvo i redakciju portala koji slovi za najznačajnijeg predstavnika nezavisnog novinarstva već i što je ovim sramnim gestom pokazao da nije zaštitnik interesa Republike Srpske već kao branilac interesa vlasnika stranog kapitala, što je praktično čin veleizdaje“ – zaključio je Šarović.

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.