Bosna i Hercegovina     | 22.02.2020. 12:16 |

Kurs njemačkog jezika za djecu u stanju socijalne potrebe

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. februara (FENA) - Udruženje "Ruku na srce“ i Goethe Institut su u februaru pokrenuli kurs njemačkog jezika za djecu iz porodica u stanju socijalne potrebe.

Jednom sedmično u prostorijama Homework Huba mališani Udruženja imaju priliku učiti i usavršavati njemački jezik uz pomoć nastavnika Goethe Instituta.

U Goethe Institutu smatraju da se saradnjom potiče višejezičnost i tako onima koji će pohađati kurs njemačkog jezika daje podrška u nastavku školovanja, ali i pozicioniranje na tržištu rada u budućnosti.

Udruženje "Ruku na srce“ i Goethe Institut nastavit će udruživati snage i zajedničkim naporima stvarati dodatnu šansu novim generacijama za uspjeh i pružiti im mogućnost za kvalitetniju budućnost u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Udruženja.

- Želja Instituta je da se pozicionira u sferi društvene odgovornosti i da radi na izgradnja svijesti o važnim društvenim pitanjima i svakodnevnici. Veliku pažnju dajemo promociji ekologije i humanitarnih akcija, a ako su oni usmjereni ka obrazovanju kao što je ovaj, onda je naša misija zasigurno ispunjena – kazao je koordinator za kooperaciju u obrazovanju Goethe Instituta Mirza Kovačević.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Udruženje 'Ruku na srce' realizovalo internacionalni projekt umrežavanja mladih regiona

Izložba medijske umjetnosti 'Form embraced' otkriva pobjednicu New generation media art awarda 2023.

'Ruku na srce'-'Od srca za nju', uljepšajmo 8. mart djevojkama i ženama slabijeg imovinskog stanja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu