Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost DF-a

Saopćenje

Mišljenje Ustavnog suda koje je zahtjevao dopremijer FBiH Vesko Drljača je pokazalo da je skupštinska manjina, pod vodstvom univerzalnog lidera Elmedina Konakovića, a kojeg, nažalost, slijepo prate privjesci iz tzv. BH bloka, bila spremna na protivustavno djelovanje radi očuvanja svojih pozicija.

Sve tvrdnje o njihovom djelovanju u skladu sa Ustavom i poštivanjem procedura su, ovim mišljenjem Ustavnog suda, potpuno demistificirane, a pristup svojatanja kantonalnih institucija koji je kulminirao krađom službenog pečata Skupštine Kantona mora biti  preispitan od strane tužilaštva Kantona Sarajevo.

A bivši premijer, bivši predsjednik Skupštine, bivši potpredsjednik Skupštine, bivši premijer iz sjene, bivši čuvar pečata, samoprozvani tumač svih zakona, pravilnika i poslovnika nazva sve druge kriminalcima i lopovima.

Samo se nadamo da gospodin Elmedin Konaković neće krenuti stopama onih kojima smetaju ustavni sudovi i tražiti smjenu sudaca Ustavnog suda FBiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.