Bosna i Hercegovina     | 21.02.2020. 15:15 |

Održan trening o osnaživanju žena za građansku participaciju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Trening "Osnaživanje žena za građansku participaciju i unapređenje društvene kohezije u lokalnim zajednicama" održan je u Tesliću, u okviru regionalnog programa "Dijalog za budućnost", koji za cilj ima promociju suživota, tolerancije i različitosti.

- Znanja i vještine usvojene kroz treninge će olakšati učesnicama uključivanje u postojeće dijaloške mehanizme i radna tijela koja djeluju unutar lokalnih zajednica. Kod učesnica će se, isto tako, povećati razumijevanje važnosti i uloge ženske participacije u donošenju odluka kako na individualnom, porodičnom, tako i na nivou lokalne zajednice i društva u cjelini - izjavila je Vildana Bilajac Isabegović iz Udruženja građana "Vive Žene" Tuzla.

Cilj je razviti odgovarajuće vještine kod polaznica, koje će podstaći građansku participaciju, unaprijediti znanje o načinima pokretanja i vođenja građanskih inicijativa, te stimulisati poštovanje različitosti i izgradnju međuljudskog povjerenja. U okviru dvodnevnog programa polaznice su imale priliku učiti i o liderstvu, promociji socijalne pravde te donošenju odluka u društvenoj zajednici.

Organizacija "Vive žene" je trening održala u okviru Zajedničkog regionalnog programa "Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije".

Program provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira Fond UN-a za izgradnju mira.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Održan prvi trening spusta u Saalbachu, važna provjera za Elvedinu Muzaferiju i bh. tim

Trening posvećen novinarskim pravima i medijskim slobodama

Trening Vijeća za štampu u BiH za predstavnike medija, podrška u borbi protiv dezinformacija

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'