Stranačke aktivnosti     | 21.02.2020. 11:39 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

 

NB: Država BiH mora sankcionisati organizatore promocije filma o Draži Mihailoviću

  

Sinoćnju promociju filma o Draži Mihailoviću, u organizaciji stranke Ujedinjena Srpska Nenada Stevandića, u Prijedoru Nezavisni blok smatra sramotom i još jednom uvredom za žrtve.

Paradiranje u četničkim uniformama, noseći fotografije Mihailovića, ali i još jednog ratnog zločinca - Ratka Mladića, javna je bruka, antidemokratski i anticivilizacijski čin koji potvrđuje nuždu da Visoki predstavnik nametne zakon o negiranju genocida i ratnih zločina.

Također, pozivamo ministra sigurnosti, institucije za provođenje zakona i Tužilaštvo BiH da se hitno reaguju i sankcionišu organizatore i skupove koji evidentno je šire mržnju i vraćaju nas u vrijeme straha i sukoba.

"Ovaj Nenad Stevandić, državni zastupnik, i koalicioni saradnik Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika, organizator promocije ovog sramnog pamfleta, politička je kreatura koja može egzistirati samo u živom blatu etničkih podjela i korupcije, a što je mantra vladajuće koalicije, čiji je Stevandić priljepak", izjavio je dr. Edib Smolo, generalni sekretar Nezavisnog bloka.

 

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'