Bosna i Hercegovina     | 24.02.2020. 10:35 |

Regionalna konferencija 'Pristup djece pravdi'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. februara (FENA) - Regionalna konferencija "Pristup djece pravdi", koja će okupiti profesionalce iz oblasti dječije zaštite i pravde za djecu, počet će u utorak, 25. februara u Sarajevu.

Konferencija će biti prilika da više od 180 učesnika iz 21 zemlje Evrope i centralne Azije razmijene informacije i najbolje prakse, te razgovaraju o izazovima, ali i da se ponovo založe za jačanje pravosudnog sistema prilagođenog djeci.

Učesnici trodnevnog skupa će identifikovati obećavajuće prakse i razmjenjivati informacije o reformama pravosuđa prilagođenog djeci i praksama pristupa djece pravdi širom regiona, te utvrditi nedostatke i načine jačanja intervencija i usluga za djecu u kontaktu sa pravosudnim sistemom, posebno žrtava i svjedoka i djece u pokretu.

Kako se očekuje, učesnici konferencije će se ponovo obavezati na napore ka unapređenju pravosudnog sistema prilagođenog djeci, koji u dovoljnoj mjeri odgovara potrebama djece koja su u kontaktu sa pravosudnim sistemom, najavili su organizatori.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo