Bosna i Hercegovina     | 20.02.2020. 15:00 |

Inzko u Parizu ukazao na štetnost politike koja se bavi prošlošću u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Visoki predstavnik Valentin Inzko sastao se u Parizu s Nicolasom Delacosteom, zamjenikom direktora za kontinentalnu Evropu pri Ministarstvu za Evropu i vanjske poslove Francuske, kojem je ukazao na štetnost posljedica koje nastaju po stabilnost i prosperitet BiH zbog stalnog osporavanja ustavnog i pravnog poretka zemlje, nepoštivanja vladavine prava, a posebno presuda Ustavnog suda te politike koja se bavi prošlošću.

-Ukoliko Bosna i Hercegovina želi ispuniti svoja obećanja i postati istinski demokratska i razvijena zemlja, treba ponovo utvrditi svoje prioritete i uložiti više napora u reforme koje će ovu zemlju povesti naprijed umjesto fokusiranja na pitanja koja je neprekidno drže u prošlosti - rekao je Inzko.  

Zahvalio je Delacosteu na doprinosu Francuske i na ulaganju napora za dobrobit Bosne i Hercegovine i njenih građana, te istakao važnost jedinstva međunarodne zajednice i njene odlučnosti u nastojanjima da se postigne trajan mir i stabilnost u BiH, saopćeno je OHR-a.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Pozder okupila stručnjake za rješavanje problema Jablaničkog i drugih jezera

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'