Bosna i Hercegovina     | 20.02.2020. 14:44 |

Grad Zvornik i Granična policija BiH izrazili spremnost za nastavkom suradnje

FENA Saopćenje

ZVORNIK, 20. veljače (FENA) - Zapovjednik Jedinice granične policije (JGP) Zvornik Muamer Fazlagić i njegovi suradnici održali su u četvrtak sastanak s gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem na kojem su razgovarali o stanju sigurnosti i aktualnoj situaciji u vezi s ilegalnim migracijama s naglaskom na istočnu granicu.

Razgovarali su također i o mjerama koje je potrebno poduzeti kako bi se što učinkovitije odgovorilo na pritisak ilegalnih migranata čiji se priljev očekuje na proljeće, priopćeno je iz Granične policije (GP) BiH.

Ovom prilikom rukovodstvo JGP-a Zvornik prezentiralo je organizaciju i nadležnosti GP BiH i ostvarene rezultate u prethodnom periodu i tekućoj 2020. godini, s naglaskom na povećani broj otkrivenih kaznenih djela u području krijumčarenja ljudi i pokušaja nezakonitih prelazaka državne granice.

Istaknuto je kako je u zoni odgovornosti JGP Zvornik u protekloj godini odvraćeno 6.006 migranata, što je 25,86 posto više u odnosu na 2018. godinu, kao i da je tijekom siječnja i veljače ove godine evidentiran broj odvraćenih migranata veći za oko 50 posto u odnosu na 2019. godinu.

Na sastanku se također razgovaralo i o mogućnostima privremenog otvaranja i korištenja graničnog prijelaza za pogranični promet Zvornik-Mali Zvornik koji je trenutno zatvoren zbog izvođenja radova, a koji je od iznimnog značaja za svakodnevni život lokalnog stanovništva.

Gradonačelnik Stevanović kazao je kako će u skorijem periodu pokušati osigurati sredstva za sanaciju prilazne ceste koja vodi prema Međunarodnom željezničkom graničnom prijelazu Karakaj, kao i češćem održavanju čistoće ceste koja vodi ka Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj.

Konstatirano je kako je sigurnost građana na prvom mjestu te da je međusobno partnerstvo ključno u ostvarivanju sigurnosti građana i lokalne zajednice. Sudionici sastanka ocijenili su dosadašnju suradnju GPBiH i Grada Zvornika uspješnom te izrazili spremnost za njen nastavak i u budućnosti, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Hafiz Salkanović iz Zvornika poručio: Svjesni smo da je naša obećana zemlja Bosna i Hercegovina

Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje 27 migranata

Na lokalitetu Donjeg Svilaja, u pograničnoj zoni, pronađeno naoružanje i streljivo

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana