Sport     | 20.02.2020. 15:16 |

Petrović: Protiv Željezničara očekuje nas teška i neizvjesna utakmica

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Nakon dvoipomjesečne pauze ovog vikenda se utakmicama 20. kola nastavlja takmičenje u Nogometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U jednom od derbija kola Radnik u Bijeljini dočekuje ekipu Željezničara, koja u nastavak sezone ulaze s druge pozicije na tabeli i bodom zaostatka za liderom Sarajevom.

Trener Radnika Slavko Petrović u izjavi za službenu stranicu NSBiH kazao je da obe ekipe već na startu očakuje teška i bitna utakmica.

- Dolazi nam Željezničar koji ima želju da juri titulu. Sigurno da njima neće biti lako kao ni nama. Mislim da će to biti jedna teška i neizvjesna utakmica. Možda malo i sretniji dobije tu utakmicu. Nama bi bilo jako bitno da održimo kontinuitet. Nadam se da ćemo uspjeti da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu. Tokom priprema odigrali smo većinu utakmica dobro, tako da mislim da ekipa zna o čemu se radi i kako će se ponašati na terenu - kazao je Petrović.

Pomoćni trener Željezničara Bakir Šerbo izjavio je da njegov tim očekuje teška utakmica, "jer je Radnik nezgodna ekipa".

- Radnik je ekipa koja u zimskoj pauzi nije puno mijenjala sastav, izuzev Maksimovića. Svi ostali igrači su na raspolaganju treneru Petroviću. Pokušaćemo da ostvarimo povoljan rezultat,  za nas znači pobjeda, koja bi nas ostavila u trci za prvo mjesto i dala dodatni elan za naredne utakmice. Ekipa je spremna, atmosfera je dobra, portudićemo se da ostvarimo što bolji rezultat  - kazao je Šerbo. 

Trener Amar Osim za susret s Radnikom neće moći da računa na Mladena Veselinovića zbog žutih kartona, a svi ostali igrači su zdravi i spremni.

U derbiju na stadionu Pecara, Široki Brijeg u nedjelju dočekuje trećeplasirani banjalučki Borac.  

Pomoćni trener Širokog Brijega Jure Ivanković kazao je da je Borac težak protivnik na startu nastvaka sezone.

- Utakmice dva tima su uvijek su tvrde, tako očekujem i ovaj put. Banjalučani imaju dosta iskusnu ekipu za Premijer ligu, stariju, ali znaju se postaviti u gostima i igrati na kontranapad. Mi ćemo se se potruditi da nametnemo svoj stil igre i pokušamo osvojiti tri boda koja bi nas  približila borbi za Evropu - kazao je Ivanković. 

Trener Banjalučana Branislav Krunić kazao je da Široki Brijeg kao domaćin uvijek neugodan protivnik.

- Mislim da ova utakmica u mnogome može okrenuti smjer Borca na tabeli. Pobjedom se kandidramo za prvo mjesto, a poraz bi nas uveo u jednu težu situaciju i morali bi da na nekim drugim utakmicama da vraćamo te bodove - kazao je Krunić. 

Duel Radnik - Željezničar igra se u subotu od 14.30 sati u Bijeljini, dok se Široki Brijeg i Borac sastaju nedjelju od 17.30 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!