Bosna i Hercegovina     | 20.02.2020. 14:41 |

Zaimović primio u nastupnu posjetu šeficu Misije OSCE-a u BiH Kavalec

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (BiH) Mirsad Zaimović primio je u nastupnu posjetu šeficu Misije OSCE-a u BiH ambasadoricu Kathleen Kavalec. 

Ambasadorica Kavalec je istakla značaj Misije OSCE-a u BiH te podršku različitim reformskim procesima. Sagovornici su posebnu pažnju posvetili poboljšanju internih procedura i funkiconiranja Predstavničkog doma, participativnoj izradi, razumijevanju i promociji reformskih zakona i regulative, te uspostavljanju ureda koji će kreirati snažniju saradnju s akcentom na evropske integracije. 

Predsjedajući Zaimović izrazio je zahvalnost OSCE-u na dosadašnjoj podršci i pomoći u okviru realizacije projekata i konferencija, kao i bezbroj drugih aktivnosti kojima je cilj jačanje kapaciteta parlamentarki i parlamentaraca. Pozdravio je napore i izrazio interes za nastavak saradnje s OSCE-om u okviru potpisivanja prijedloga Memoranduma o razumijevanju između Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH i OSCE-a. 

Memorandum o razumijevanju Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH i OSCE-a ima za cilj prvenstveno unapređenje rada Doma, snažniju saradnju i dijalog s parlamentima u BiH, regiji i šire, te poboljšanje zakonodavnih procesa, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mirsada Zaimovića.                                                            

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Delegacija OSCE Sekretarijata posjetila Federalnu agenciju za upravljanje oduzetom imovinom

OSCE osuđuje odluke NSRS o izbornom zakonu

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu