Svijet     | 20.02.2020. 13:29 |

Delegacija MMF-a u posjeti Libanu zbog ekonomske krize

FENA Internet

BEJRUT, 20. februara (FENA) - Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) danas je  u Libanu kako bi procijenili šta je potrebno učiniti da se spasi ekonomija te države.

Delegacija MMF-a je u četvrtak ujutro održala prve razgovore s premijerom Hassanom Diabom koji se nakon sastanka uputio u predsjedničku palaču na sjednicu vlade. Delegacija MMF-a u posjeti je i radi razgovora s Diabovim savjetnicima, javio je Associated Press.

Početkom sedmice glasnogovornik MMF-a Gerry Rice rekao je da će njihova delegacija razgovarati s libanskim zvaničnicima o tome kako se planiraju suočiti sa ekonomskim poteškoćama u zemlji, istražiti nedavna makroekonomska kretanja i dati savjete o politikama za rješavanje makroekonomskih izazova s ​​kojima se suočava Liban.

- Liban nije zatražio finansijsku pomoć od MMF-a - rekao je Rice.

Libanski ministar finansija Ghazi Wazni rekao je da će delegacija MMF-a raspravljati o savjetima koje može dati u vezi s planom ekonomskog spašavanja koji zvaničnici pripremaju za tu zemlju.

Liban ima problem sporog rasta, visoke nezaposlenosti i raširene korupcije zbog čega je došlo do široko rasprostranjenih protesta prošle godine.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Hezbolah uzvratio raketnim napadom na Izrael, ubijen 25-godišnjak

MMF odobrio treću reviziju ukrajinskog kreditnog programa od 15,6 milijardi dolara

Iancu: Deficiti u budžetima prisutni u oba entiteta, ubrzati reforme (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo