Bosna i Hercegovina     | 20.02.2020. 13:13 |

Općina Centar - Za pomoć humanitarnim organizacijama i udruženjima 60.000 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić danas je potpisao protokole i zaključke sa predstavnicima karitativnih organizacija, kulturnih društava, sportskih i drugih udruženja kojima su izdvojena finansijska sredstva od 60.000 KM.

Kad su u pitanju humanitarne organizacije, za pomoć u radu javne kuhinje dodijeljeno je Narodnoj kuhinji Stari Grad 10.000 KM, humanitarnoj organizaciji "Merhamet" 5.000 KM, a Srpskom humanitarnom udruženju "Dobrotvor" i Udruženju Franjevačke provincije Bosne srebrene "Kruh svetog Ante" po 3.000 KM.

Vijeću Kongresa bošnjačkih intelektualaca dodijeljeno je 15.000 KM za finansiranje zakupnine prostora i štampanje XI toma enciklopedijskog Rječnika bosanskog jezika. Dodijeljeno je i po 3.000 KM nacionalnim kulturnim društvima i zajednicama "Napredak", "Prosvjeta" i "La Benevolencija" za pomoć u radu. Bošnjačkoj zajednici kulture "Preporod" dodijeljeno je 10.000 KM, a 5.000 KM donirano je Savezu sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine za sufinansiranje odlaska reprezentacije BiH na paraolimpijske igre koje će biti održane u Tokiju.

Ajnadžić je kazao da je sretan što Općina Centar može podržati dobre projekte koje realizuju te organizacije i udruženja kada je u pitanju humanitarni rad, očuvanje i promovisanje kulturne baštine svih naroda na ovim prostorima, edukacija, sport. Također je naglasio da će ta lokalna zajednica, na čijem je čelu, i dalje davati podršku njihovom radu.

Današnji potpisnici protokola su zahvalili Ajnadžiću i Općinskom vijeću Centar na podršci koju im ta općina pruža u radu, te izrazili nadu da će dobra saradnja biti nastavljena i u budućnosti, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana