Bosna i Hercegovina     | 20.02.2020. 12:33 |

Grujičić: Na Dan opštine otvaranje proizvodnih pogona

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 20. februara (FENA) - U Srebrenici će na Dan opštine, 11. marta biti zvanično otvoreno nekoliko proizvodnih pogona - izjavio je opštinski načelnik Mladen Grijučić.

- Radi se o firmi 'AS drvo'. Oni su već instalirali svoju opremu, a riješen je i priključak struje koji je bio problem. Fabrika za pocinčavanje će proširiti svoj kapacitet i planira zapošljavanje novih radnika, tako da će kada to urade imati 120 radnika. U Jadru ćemo otvoriti mini hidrocentralu koja je izgrađena – kaže načelnik Grujičić.

Najavljuje također da su u naselju Plavi most prije nekoliko dana završeni radovi na izgradnji dva mosta, koji će uskoro biti u potpunosti stavljeni u funkciju.

Projekt izgradnje mostova vrijedan je 45 hiljada KM s dodatnim radovima.

Počeli su i pripremni radovi na izgradnji gradske garaže, a paralelno s tim će se raditi na iznalaženju sredstava za sanaciju gradskog parka. Grujičić se nada će ti projekti biti završeni u ovoj godini.

-Ono što nam predstoji je asfaltiranje puteva te podjela kontejnera ljudima koji žele da se vrate na selo i obrađuju svoja imanja - rekao je.

Dodaje i da će naredne sedmice početi izrada fasada na pet zgrada u ulicama Baratova i rudarskim zgradama iznad gradskog parka.

- Ono što je sigurno jeste da je tender raspisan za zgrade u ulici Baratova i iznad gradskog parka. Pet zgrada će biti urađeno. Mi ćemo se potruditi da uradimo sve zgrade kojima treba obnoviti fasadu - istakao je Grujičić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'