Bosna i Hercegovina     | 20.02.2020. 11:21 |

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. veljače (FENA) - Vlada Federacije BiH će se, na današnjoj sjednici koja je počela u Mostaru, izjasniti o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o faktoringu.

Bit će, također, razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopuni Zakona o inspekcijama Federacije BiH, a novina je širenje djelokruga rada Federalne uprave za inspekcijske na oblasti rada humanitarnih organizacija i socijalne i dječije zaštite, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću.

Povodom obilježavanja 1. ožujka - Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o proglašenju 2. ožujka 2020. godine neradnim danom u Federaciji BiH.

Predložena je i dopuna Odluke o postupanju s nakitom od plemenitih metala koji je oduzela Porezna uprave Federacije BiH, na osnovu koje je propisano da, ukoliko je ova uprava ne proda po postupku aukcije, oduzeta roba može biti prodana direktno ili javnim oglašavanjem registriranim osobama zlatarima.

Vlada će razmatrati i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Sporazum između Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske o uzajamnom prihvatanju uvjerenja o položenim stručnim ispitima u oblasti rudarstva i geologije.

Članovi Vlade će se izjasniti i o odobravanju prenosa na upravljanje i održavanje provoditeljima i upraviteljima okončanih projekata iz 2019. godine koji se odnose na cestovnu infrastrukturu, financiranih iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za FBiH.

Veterinarski fakultet u Sarajevu je, za današnju sjednicu, pripremio informaciju o uspješno završenom postupku akreditacije ispitnih laboratorija za područje serologije i patologije na lokaciji objekta Veterinarskog instituta na Stupu u Sarajevu, za što je, rješenjem Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva od 18.12.2013. godine, bilo odobreno 1.280.000 maraka.

Predviđeno je i izjašnjenje Vlade o informacijama o aktivnostima u postupku izdavanja energetske dozvole za izgradnju vjetroelektrana „Ivovik" i „Orlovača", a Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta upoznat će Vladu FBiH o stanju poduzetničke infrastrukture u Federaciji BiH.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo