Servisne informacije     | 20.02.2020. 10:52 |

U Bosni oblačno, umjereno oblačno u Krajini i Hercegovini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - U Bosni je danas prijepodne bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u sjevernim i zapadnim područjima i u Hercegovini.

Temperature zraka u 10.00 sati: Bjelašnica -10 stepeni, Ivan-sedlo 1, Livno i Sarajevo 4, Bugojno, Drvar i Jajce 5, Bihać, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 6, Gradačac 7, Banja Luka i Široki Brijeg 8, Trebinje 9, Grude, Mostar i Stolac 10 i Neum 11 stepeni. 

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u centalnim i istočnim područjima sa susnježicom ili slabom kišom, na planinama sa slabim snijegom. Umjereno oblačno vrijeme u Krajini i većem dijelu Hercegovine. U ostalim područjima postepeno razvedravanje u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera, a u planinskim djelovima na momente i olujan. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).   

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta