Ekonomija     | 19.02.2020. 18:17 |

Vlada Crne Gore za sada neće prodavati Elektroprivredu

FENA Internet

PODGORICA, 19. veljače (FENA) - Vlada Crne Gore u aktualnom mandatu neće tražiti kupca za Elektroprivredu Crne Gore (EPCG) već će razmišljati jesu li kompaniji potrebni zapadnoeuropski ili svjetski partneri za ulaganje u određene projekte, izjavila je crnogorska ministrica ekonomije Dragica Sekulić.

- Ne samo zbog činjenice da je EPCG već dvije godine uzastopno po osnovu poreza i dividende uplatila u proračun 200 milijuna eura, nego i zbog svih drugih multiplicirajućih efekata poslovanja jedne ovako uspješne kompanije na ekonomiju - kazala je ministrica Sekulić u intervjuu za list Elektroprivreda.

Najavila je kako će crnogorska vlada tijekom ove godine usvojiti novu energetsku politiku na osnovu koje će realizirati daljnje pravce razvoja energetskog sektora u Crnoj Gori.

- U tom smislu posebnu težinu imati će definiranje daljnje vlasničke i upravljačke strukture EPCG. Radimo na analizi i očekujem da uskoro bude gotova. Jedna takva, strateški važna, odluka ne može biti donijeta dok se ne sagledaju svi elementi iz više kutova, a to zahtijeva određeno vrijeme - dodala je crnogorska ministrica ekonomije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U FBiH povećana bruto proizvodnja struje i koksa, manje mrkog uglja i lignita

Hasić: Struja je resurs građana FBiH, prihvatamo povećanje cijene za 20 posto

Nešić: Rast cijene struje dovest će do novih poskupljenja

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom