Bosna i Hercegovina     | 19.02.2020. 17:08 |

Predstavnički dom PFBiH usvojio ovogodišnji Program rada Vlade Federacije BiH

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 19. februara (FENA) - Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH prihvatio je ovogodišnji Program rada Vlade Federacije BiH za 2020. godinu, u kojem su strateški ciljevi vezani za dalje usklađivanje domaćeg zakonodavstva sa zakonodavstvom EU, očuvanje makroekonomske stabilnosti, reforme iz oblasti ekonomije, pravosuđa i zdravstva, izgradnju i rekonstrukciju transportne, energetske i okolišne infrastrukture, te borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

U skladu s tim, prioriteti Vlade FBiH će biti usmjereni na projekte intenziviranja privrednog razvoja, jačanja unutrašnje društvene stabilnosti Federacije i jačanja vladavine prava, te će Vlada FBiH u saradnji s drugim nivoima vlasti raditi na evroatlanskim integracijama u cilju obezbjeđenja dugoročno održivog i stabilnog sistema koji će FBiH učiniti konkurentnijom.

Rađen je na osnovu usvojenih sektorskih strateških dokumenata, Programa ekonomskih reformi FBiH 2020. - 2022., Reformske agende za period 2018. - 2022. i godišnjih planova rada federalnih ministarstava koji su dostavljeni na obradu Federalnom zavodu za programiranje razvoja.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Treće izdanje programa Narodnog pozorišta Sarajevo 'Kultura na ulice 2024!' počinje u maju

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Vlada Županije Posavske: Za zaštitu okoliša 430.000 KM, sanaciju cesta 599.000 KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta