Bosna i Hercegovina     | 19.02.2020. 18:12 |

Žontar predao vjerodajnice di Sanguinettou

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. februara (FENA) - Veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Suverenom viteškom malteškom redu Igor Žontar danas je predao vjerodajnice princu i velikom meštru fra Giacomou dalla Torreu del Tempiu di Sanguinettou.

Žontar, kao prvi akreditirani veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Suverenom viteškom malteškom redu, progodnim obraćanjem se zahvalio na dosadašnjoj pomoći Bosni i Hercegovini, a osobito na iznimnom zalaganju i značaju humanitarnog rada i provedenih aktivnosti u području zdravstva i obrazovanja u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ovom je prigodom ponovno iskazana obostrana spremnost jačanja postojećih dobrih bilateralnih odnosa, a među najznačajnim okvirima daljnje suradnje razgovaralo se o finalizaciji aktivnosti vezanih za potpisivanje Sporazuma o suradnji između Bosne i Hercegovine i Suverenog viteškog malteškog reda.

Tijekom razgovora je izraženo zadovoljstvo inteziviranjem dobrih bilateralnih odnosa, a što osobito potvrđuje činjenica imenovanja veleposlanika Bosne i Hercegovine.

Novoimenovani veleposlanik je ovom prigodom velikog meštra di Sanguinettoa upoznao s činjenicom da je jedan od trajnih, prioritetnih vanjskopolitičkih ciljeva pristupanje Bosne i Hercegovine Europskoj uniji.

S druge strane je iskazano zalaganje Malteškog reda za što bržu integraciju Bosne i Hercegovine u zajednicu europskih naroda, kao vid trajnog rješenja trenutačnih odnosa, te zabrinutost trenutačnim procesom napuštanja zemlje. Razgovaralo se i o aktuelnoj situaciji u vezi s migrantskom krizom i njezinim utjecajem na različite segmente društva.

Svečanoj ceremoniji predaje vjerodajnica nazočili su i kancelar Malteškog reda, ministar vanjskih poslova, diplomatski savjetnik velikog kancelara i desk oficir za Europu Odjela vanjskih poslova, te prva tajnica veleposlanstva Bosne i Hercegovine Anisa Kerken.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Veleposlanik BiH pri Svetoj Stolici Igor Žontar predao vjerodajnice papi Franji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo