Stranačke aktivnosti     | 19.02.2020. 16:11 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Čović primio veleposlanika Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekrema Ebibija

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović primio je danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru veleposlanika Sjeverne Makedonije u BiH Nj. E. Ekrema Ebibija.

Dužnosnici su tijekom sastanka razgovarali o aktualnim prilikama u BiH, te su razmijenjena stajališta o odnosima između Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije.

Predsjednik Čović istaknuo je opredjeljenost BiH za euroatlantskim integracijama uz posvećenost prihvaćanju europskih standarda i implementaciji potrebnih reformi.

Na sastanku su izražena očekivanja kako će Europsko vijeće posebnu pozornost posvetiti deblokiranju početka pristupnih pregovora Sjeverne Makedonije i Albanije te deblokirati situaciju u kojoj su se našle ove zemlje na posljednjem zasjedanju Europskog vijeća u listopadu prošle godine.

Republika Sjeverna Makedonija očekuje deblokiranje početka pristupnih pregovora na zagrebačkom samitu u svibnju 2020 godine, naglasio je veleposlanik Ebibija.

Razgovarano je i o političko - gospodarstvenoj situaciji i prilikama u obje zemlje te je istaknuta predanost otvaranju novih mogućnosti suradnje i razvoja.

Također, iskazana je potreba jačeg dimenzioniranja svih odnosa, posebice na gospodarskom planu. Dobri politički odnosi stvaraju dobar okvir za uspješnu i sveobuhvatnu suradnju od uzajamnog interesa sukladno europskim standardima, te je na sastanku iskazana spremnost na daljnju suradnju i komunikaciju.

Ured za informiranje HDZ-a BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Ambasada SAD: HDZBiH ne može na silu doći do rješenja koje preferira, mora iskreno raditi na izgradnji konsenzusa

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

HDZ BiH pozdravio preporuku EK: Nastavljamo predvoditi reformske procese

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo