Bosna i Hercegovina     | 19.02.2020. 13:58 |

Veleposlanici Njemačke i Francuske razgovarali s ministricom Gudeljević

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. februara (FENA) - Veleposlanica Njemačke u Bosni i Hercegovini Margaret Uebber i veleposlanik Francuske Guillaume Rousson zajedno su posjetili Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine i s ministricom Ankicom Gudeljević razgovarali o budućoj suradnji, saopćeno je iz tog ministarstva.

Ministrica Gudeljević informirala je sugovornike o širokim nadležnostima Ministarstva civilnih poslova, a najviše interesovanja iskazano je za moguću suradnju u pitanjima koja se odnose na mlade, zatim kulturu i obrazovanje.

Naglašeno je partnerstvo Njemačke i Francuske u podršci radu Regionalnog centra za suradnju mladih (RYCO), osnovanog po uzoru na Francusko-njemačku kancelariju za mlade s ciljem omladinske suradnje i umrežavanja na zapadnom Balkanu. Konstatirano je da RYCO ima dobre rezultate te da treba nastavniti potporu, s čim se složila i ministrica Gudeljević.

Ministrica je naglasila da će fokus u njezinom radu biti uspostavljanje što bolje komunikacije s predstavnicima svih razina vlasti u BiH u svim područjima u kojima ulogu koordinatora ima Ministarstvo civilnih poslova. Kao dobar primjer navela je nedavnu sjednicu Konferencije ministara u oblasti zdravstva u BiH, na kojoj je razgovarano o mjerama sprečavanja širenja korona virusa.

Tijekom razgovora ministrice Ankice Gudeljević s veleposlanicima Margaret Uebber i Guillaume Roussonom, pažnja je posvećena i obrazovanju, odnosno mogućnostima da se dobra iskustva drugih država primijene u Bosni i Hercegovini, kao i unapređenju suradnje u sportu.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Francuska spremna da nastavi s finansijskom pomoći za UNRWA

Avioni više neće prevoziti poštu unutar Njemačke

Nekoliko osoba poginulo u sudaru autobusa u blizini Leipziga

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo