Ekonomija     | 19.02.2020. 09:09 |

Održano stručno predavanje iz područja stočarstva

FENA Saopćenje

POSUŠJE, 19. veljače (FENA) - U organizaciji USAID-a, programa Farma II, uz potporu Općine Posušje, u općinskoj vijećnici je održano predavanje naziva Ishrana muznih grla o čemu je govorio prof. dr. Darko Grbeša, eminentni stručnjak iz tog područja, objavljeno je na službenim stranicama te općine.

On se u prvom dijelu predavanja osvrnuo na proces proizvodnje stočne hrane-silaže, odnosno na tehnike koje imaju za cilj povećati prinos mlijeka kod muznih krava. Tako je uz teoretski dio naveo i nekoliko primjera iz europske prakse primjenjivih na ovim područjima.

Drugi dio predavanja odnosio se na hranidbu podmlatka.

Nazočnima se obratio i Nikola Soldatić, ekspert za unapređenje poslovanja ispred projekta „Farma II“, koji je uz iznošenje dosadašnjih aktivnosti iznio plan za sljedeće razdoblje u sklopu ovog projekta. On uključuje tehničku potporu proizvođačima iz ovog područja, unaprjeđenje i razvoj proizvodnje, grantove za sektor mljekarstva te potporu promociji.

Do sada je predavanje na temu ishrane muznih grla održano u 24 mjesta i grada u BiH s ciljem poboljšanja proizvodnje u ovom sektoru.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Trgovinski deficit FBiH u januaru 2022. godine 327.063.000 KM

Grad Zenica zbog duga za kamatu blokirao rudnik, za 15. januar zakazan štrajk

U Federaciji BiH u prošloj godini izdana 51 okolišna dozvola

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'