Servisne informacije     | 19.02.2020. 08:02 |

Na Bjelašnici jutros minus 6, u Neumu plus 12 stupnjeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u zapadnim područjima.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -6 stupnjeva, Drvar -4, Jajce -3, Livno -2, Sanski Most -1, Banja Luka, Grude i Sokolac 0, Bugojno 1, Doboj, Ivan-sedlo i Tuzla 2, Bihać, Sarajevo, Široki Brijeg i Srebrenica 4, Gradačac i Stolac 6, Trebinje 8, Mostar 11 i Neum 12 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima susnježica i snijeg. Krajem dana i tokom večeri, sa srijede na četvrtak, kiša će i u nižim područjima Bosne prelazit u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera, a u večerenjim satima na momente i poljačan. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 14 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. U večernjim satima kiša će prelaziti i u susnježicu. Najviša dnevna temperatura oko 7 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo