Bosna i Hercegovina     | 18.02.2020. 16:20 |

Milić: Dijalog osnovna metoda očuvanja socijalnog mira u Distriktu

FENA Saopćenje

BRČKO, 18. veljače (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i predstavnici Sindikata Distrikta razgovarali su o inicijativi te sindikalne organizacije za reformu javne uprave u smislu osnivanja odjela za rad, zapošljavanje i braniteljsko-invalidsku skrb u Vladi Distrikta, kao i o primjeni novog Zakona o radu Distrikta te o socijalnom dijalogu.

Predstavnici Sindikata iznijeli su gradonačelniku nekoliko prijedloga, posebno iz područja obrazovanja, koji se odnose na mogućnost subvencioniranja privatnih vrtića zbog ograničenog kapaciteta vrtića "Naša djeca", kao i stipendiranja deficitarnih radničkih zanimanja, čime bi se, kako kažu, proizvodila radna snaga neophodna brčanskim poduzećima.

Iznijeli su, također, i prijedlog mogućeg sufinanciranja prijevoza učenika iz drugih općina koji nastavu pohađaju u Brčko distriktu BiH, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik Milić kazao je kako Sindikat ostaje nezaobilazan partner za unaprjeđenje prava radnika i ravnopravan član tripartitnog dijaloga.

"Iznesen je niz kvalitetnih ideja. Mislim da imamo potrebe nastaviti suradnju i održati još sličnih sastanaka zajedno s predstojnikom Odjela za obrazovanje, te zajednički cjelovito promatrati probleme, ne samo iz kuta Sindikata, nego i poslodavaca i Vlade Brčko distrikta BiH", istaknuo je Milić.

Dodao je kako dijalog ostaje osnovna metoda očuvanja socijalnog mira u toj lokalnoj zajednici te da će se na taj način i ubuduće surađivati, stoji u priopćenju.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Danas sedmi sastanak Posebne skupine za reformu javne uprave između EU i BiH

Sutra sedmi sastanak Posebne skupine za reformu javne uprave između EU i BiH

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta