Stranačke aktivnosti     | 18.02.2020. 16:18 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Vukanović: Dodik preusmjerava pažnju s ulaska u NATO

Najavama novog referenduma, za kojeg su unaprijed zna da neće biti sproveden, srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik, pokušava preusmjeriti pažnju javnosti s veleizdaje koju je počinio pristankom na ulazak u NATO, izjavio je danas u Banjaluci Nebojša Vukanović, poslanik Srpske demokratske stranke.

Vukanović je na konferenciji za novinare izjavio da se Dodik poigrava s vrlo ozbiljnim stvarima i izlaže Republiku Srpsku velikoj opasnosti zarad političkih interesa njegovog SNSD-a.

„Nova Dodikova krilatica „RS-EXIT“ o navodnom referendumu i otcjepljenju Republike Srpske će biti novi spin koji Dodik želi eksponirati sve do narednih lokalnih izbora, kako bi skrenuo pažnju s počinjene veleizdaje i suštinskih životnih problema građana“, kazao je Vukanović.

Sasvim je jasno, naglašava Vukanović, da Dodik i nema nikakvu ozbiljne namjere kada je u pitanju otcjepljenje Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine.

„Vidjelo se tokom jučerašnje skupštinske rasprave da je Dodik izbjegavao odgovoriti na pitanja šta su njegovi koraci povodom referenduma, kako ga misli sprovesti, ko će nas priznati, da li ćemo imati Istočnu i Zapadnu Republiku Srpsku, koja će biti presječena u Bračkom. Nije dao odgovor ni na pitanje li će to izazvati nove tenzije i promjene granica na Balkanu bez nekih sukoba“, kazao je Vukanović i podsjetio da je Dodik više puta najavljivao referendume od kojih je odustajao.

Vukanović je rekao da Dodik i predsjednik SDA Bakir Izetbegović zajedno igraju vrlo opasne igre stvarajući atmosferu straha.

„Ovaj novi spin koji plasira Dodiku služi kako bi zajedno sa Bakirom Izetbegovićem obmanjivao građane. NJih dvojica funkcionišu na isti način, što se potvrđuje sličnost poruka koje šalju javnosti. U pitanju su vrlo opasne igre kojima se kod građana budi nesigurnost i strah i koje će dovesti do novog talasa iseljavanja s ovih prostora“, upozorava Vukanović.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDS

Vezane vijesti

Miličević: SDS će sigurno izaći na izbore

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta