Bosna i Hercegovina     | 18.02.2020. 15:25 |

U toku izgradnja sistema vodosnabdijevanja u naselju Gornje Bare

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 18. februara (FENA) – U goraždanskom naselju Gornje Bare u toku su radovi na izgradnji sistema vodosnabdijevanja, a projekt vrijedan oko 240.000 KM zajedno finansiraju  Vlada BPK Goražde, Fond za zaštitu okoliša FBiH i Grad Goražde.

Riječ je o značajnom projektu za stanovnike u ovom dijelu grada koji su godinama, posebno u ljetnom periodu, imali problema s vodosnabdijevanjem.

-Mi u ljetnom periodu maltene nemamo nikako vode. Ovo je veoma bitna investicija za ovaj dio grada kojim će se konačno riješiti problem s vodosnabdijevanjem - kaže mještanin Esad Šubo.

I predsjednik Savjeta mjesne zajednice Goražde III Ramiz Ridžal naglašava da je projekt od velikog značaja za ovu mjesnu zajednicu, a posebno stanovnike naselja Gornje Bare.

-S njim se rješava dugogodišnji problem u vodosnadbijevanju za oko 70 kuća odnosno oko 100 porodica koje tokom ljeta nisu imale vode. Zahvalni smo gradskoj upravi i nadležnoj službi koji su dali ogroman doprinos da se realizuje ovaj projekt - kazao je Ridžal.

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović naglašava da će se realizacijom ovog projekta obezbijediti kontinuirano vodosnabdijevanje ovog naselja.

- Projekt je zaista opravdan jer se radi o visinskoj zoni, gdje građani nisu imali dovoljno napajanje vodom a neke stambene jednice čak nikako nisu imale vodu. Ovakvi projekti su nam prioritetni i mi u narednom periodu kada je u pitanju vodosnadbijevanje planiramo da riješimo i naselja Budići, Gornji Obarak, zatim Osanicu. Ovom prilikom bih zahvalio i građanima koji nisu osporavali i odobrili su da se kroz njihovu zemlju prokopa kanal u koji su položene cijevi za ovaj vodovod - kazao je gradonačelnik Goražda.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Goraždani traže rješavanje problema nelegalne deponije u Šišetima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo